Geen foto

Achttiende-eeuwse kelders gevonden in Weert

De fotograaf is ArchAeO, Eindhoven.Tijdens archeologische opgravingen in Weert zijn resten gevonden van achttiende-eeuwse kelders. In het plangebied, wat grenst aan een historisch kasteelcomplex, staat de bouw van een woon-zorgcomplex gepland.

De bouw van ‘Woonzorgcomplex aan de Biest’ zorgt voor verstoring van de grond. Daarom is er een archeologisch onderzoek noodzakelijk. Het plangebied grenst aan het historisch kasteelcomplex De Aldenborgh, dat dateert uit het midden van de 15e eeuw. Hierdoor is er een grote kans dat er archeologische resten worden gevonden.

Op 23 april zijn de archeologen van BAAC van start gegaan met een proefsleuvenonderzoek. Na dit onderzoek zal de gemeente Weert besluiten wat er met de gevonden archeologische resten wordt gedaan.

De vondsten die tot nu toe zijn gedaan, zijn een aantal achttiende-eeuwse kelders en diverse kelders uit de 19e en 20e eeuw. Daarnaast is er op het perceel een oud muurwerk aangetroffen. Deze bebouwing stond aangegeven op de historische kaart van Jacob van Deventer uit het midden van de 16e eeuw.

Bron: Gemeente Weert

Meer lezen
Tijdvakken
Landen