Geen foto

4.926 grottekeningen gevonden

Grottekeningen in India. Beeld via Wikimedia van Arshad MajeedIn de noord-oost regio van Burgos in Mexico zijn 4.926 grottekeningen gevonden die nog goed geconserveerd zijn gebleven. Op de grottekeningen staan mensen en dieren afgebeeld. Ook zijn er abstracte tekeningen gevonden. De tekeningen zijn gemaakt in rode, gele, zwarte en witte kleuren.

De grottekeningen zijn verspreid over elf grotten, waaronder een grot waar 1.550 tekeningen zijn gevonden. De archeologen zijn momenteel nog bezig de tekeningen te dateren.

Archeologische vindplaats

De vindplaats bevindt zich in Burgos. Eerder werd gedacht dat het gebied van Burgos niet bewoond werd in de oudheid. Doordat de tekeningen in de loop der jaren vervaagd zijn en er in de omgeving verder geen archeologische objecten gevonden zijn, konden de archeologen in het begin niet met zekerheid zeggen wie de tekeningen gemaakt hebben.

Spaanse stam

Aan de hand van een tekening van een wapen denken de archeologen dat de tekeningen gemaakt zijn door een van de Spaanse stammen die gevlucht waren van de Spaanse heerser en in groepen gingen leven in het berggebied Sierra de San Carlos in Mexico. De tekening beeldt namelijk een atlatl uit, een wapen van de stam.

Door middel van de tekeningen kunnen archeologen nu ook vaststellen dat het gaat over drie groepen jagers en verzamelaars die in het gebied leefden. Door het vinden van deze tekening hebben de archeologen nu meer informatie over de woonplaatsen van de stam.

Bron: BBC

Meer lezen
Tijdvakken
Landen