Geen foto

3.000 jaar oud graf gevonden in Pakistan

In Pakistan is een 3.000 jaar oud graf gevonden. In de Swatvallei in Pakistan is een begraafplaats uit de oudheid opgegraven. Volgens het archeologische team dat de opgravingen verrichte, behoorde het graf toe aan de Dardic bevolking, die rond 1000 voor Christus in de regio leefde.

De begraafplaats werd gevonden toen de landeigenaar op de locatie wilde gaan bouwen. Om dit te voorkomen maakte de Italiaanse archeoloog Luca Maria Olivieri een deal. Hij mocht een jaar lang opgravingen verrichten zonder dat er op de locatie werd gebouwd.

Tijdens de opgraving werden 32 gesloten graven ontdekt. Volgens Olivieri zijn alle begraafrituelen van het historische volk vast te stellen door de vondsten. “Deze graven zijn meerdere keren heropend, begraven, leeggehaald en weer gevuld, omdat families ze langer dan één generatie gebruikten,” aldus Olivieri.

In de meeste graven liggen twee geraamtes, één van een vrouw en één van een man, die elkaar aankijken. De archeologen vonden ook haarspelden, spillen, potten en kleine voorwerpen van koper, brons en ijzer, dat volgens Olivieri zelfs het oudste ijzer van het continent kan zijn.

Bron: NPR
Beeld: Isruma via Wikipedia

Meer lezen
Tijdvakken
Landen