2.600 jaar oude keuken opgegraven

In de Turkse provincie Balikesir hebben archeologen een 2.600 jaar oude keuken opgegraven. Het gaat hier om een keuken uit de stad Daskyleion. Deze stad lag in het Lydische koninkrijk (1200-546 v.Chr).

De Turkse archeologen groeven op drie locaties in het gebied in het noordwesten van Turkije. Op een van deze drie locaties werd de keuken gevonden. Sporen toonden aan dat de keuken vernietigd was door vuur. Op de vernietigde keuken werd vervolgens een andere keuken gebouwd. Ook deze is uiteindelijk in brand opgegaan.

Andere vondsten

In de keukens werden ook gebruikssporen aangetroffen. Visbotten, zaden, bakjes en andere voorwerpen werden er aangetroffen. Volgens de archeologen is het de eerste keer dat een complete keuken uit deze tijd is gevonden in Anatolië. De vondst levert zal naar verwachting dan ook veel nieuwe informatie aan het licht brengen.

Naast de keukens werd ook enkele meters aan muren blootgelegd. De functie van deze muren was waarschijnlijk het verstevigen van een grafheuvel. Ook werden uit steen gehakte tombes gevonden.

Bron

dailysabah.com 2600 year old kitchen

Afbeelding

wikimedia.org foto:Ollios Pelitköyde

Meer lezen

Landen