De afbeelding stamt niet uit de tijd die in het artikel genoemd wordt

2500-jaar oude Chinese graftombe gevonden

Chinese archeologen hebben een 2500 jaar oude graftombe gevonden. Er wordt gedacht dat de graftombe uit de tijd van het Luhun Koninkrijk stamt. Sinds 2009 zijn archeologen al bezig met het doen van opgravingen in Luoyong, een stad in de provincie Henan.

Een graf van een edele

De gevonden tombe is ongeveer 6,5 meter lang, 5 meter breed en 8,5 meter diep. Hoewel de tombe waterschade heeft en beschadigd is door het toedoen van grafschenders, is de kist die in de tombe gevonden is nog wel goed bewaard gebleven. Omdat er in de tombe ook koperen riemen, potten, paardenskeletten en resten van paardenwagens gevonden zijn, wordt gedacht dat het om het graf van een nobele of adellijk iemand uit de tijd van het Luhun Koninkrijk gaat. Dit  koninkrijk bestond niet veel meer dan 100  jaar - tussen 638 v. Chr. en 525 v. Chr.

Paarden en ander vee naast elkaar

In de tombe zijn bovendien skeletten van 13 paarden en 6 paardenwagens gevonden. Op de paardenskeletten zijn versieringen gevonden. Naast paardenskeletten zijn resten van schapen en koeien ontdekt. Het Luhun Koninkrijk bestond uit mensen van het Rong-volk, een etnische minderheid in China. De Rong hadden de gewoonte vee, zoals koeien en schapen, samen met hun paarden te begraven. Er is verder weinig bekend over deze etnische groep.

Bronnen

www.independent.co.uk

www.ancient-origins.net

www.dailymail.co.uk

Afbeelding

Wikimedia Commons, 'A section of a Chinese Eastern Han Dynasty (25–220 AD) fresco of 9 chariots, 50 horses, and over 70 men, from a tomb in Luoyang, China, which was once the capital of the Eastern Han.' Gary Lee Todd

Meer lezen

Tijdvakken

Landen