Geen foto

100.000 uur archeologie in Historisch Museum Ede

Rijksmuseum van Oudheden. Beeld via Wikimedia door Goodness ShamrockHet Historisch Museum Ede toont van 22 juni 2013 tot en met 19 januari 2014 in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de tentoonstelling 100.000 uur archeologie Verzamelen op de Veluwe.  De tentoonstelling bevat de verzameling van archeoloog en verzamelaar Eduard Zuurdeeg en zijn documentatie en zelfgemaakte maquettes die de historie van Ede en de Veluwe weerspiegelen.

Eduard Zuurdeeg besteedde zestig jaar aan het graven, verzamelen en ordenen van archeologische objecten in Ede. De titel van de tentoonstelling 100.000 uur archeologie is gebaseerd op het aantal uur dat Eduard hieraan gewijd heeft. De nauwkeurige registratie van zijn vondsten heeft veel archeologen geholpen bij het bestuderen van de vindplaatsen.

In 2010 heeft het Rijksmuseum van Oudheden in samenwerking met de gemeente Ede de collectie overgenomen als teken van de passie en toewijding van amateurarcheologen. Zij spelen immers een grote rol in het behouden en beschermen van het Nederlands archeologisch Erfgoed.

Naast het tentoonstellen van 100.000 uur archeologie Verzamelen op de Veluwe organiseert het museum ook activiteiten, zoals kijk- en doedagen, rondleidingen en lezingen.

Meer informatie over de locatie, de prijzen en de tijden is te vinden in de agenda.

Bron: Persbericht Historisch Museum Ede

Meer lezen
Landen