Laatste maand Eilanden van de goden

RMO-blog

De tentoonstelling Eilanden van de Goden van het RMO loopt nog een maand. Ook kun je nog tot en met 2 september deelnemen aan de verhalenwedstrijd Het dertiende werk van Herakles, die in het kader van de voorgenoemde tentoonstelling wordt georganiseerd.

De maand augustus is de laatste mogelijkheid om een bezoek aan de tentoonstelling Eilanden van de goden van het RMO te brengen. De tentoonstelling brengt de Griekse mythen letterlijk in beeld met behulp van vogelvluchtopnamen van de gerenommeerde Zwitserse fotograaf Georg Gerster. Bekijk witte kusten, azuurblauwe wateren en glooiende berglandschappen, elk als door de ogen van de Griekse goden. Bovendien kun je er genieten van een luisterroute met de tien mooiste mythologische verhalen.

Verhalenwedstrijd

Het RMO organiseert een verhalenwedstrijd over Herakles.In het kader van de tentoonstelling wordt de verhalenwedstrijd Het dertiende werk van Herakles georganiseerd. Voor deze wedstrijd zijn drie leeftijdscategorieën, namelijk volwassenen, 13- tot 18-jarigen en 6- tot 12-jarigen. Als opdracht wordt gevraagd een verhaal van duizend woorden over de Griekse held Herakles te schrijven. Door deelname maak je kans op een prijs van €250,-, te besteden in de Museumshop van het RMO.

De wedstrijd is gebaseerd op de twaalf werken die Herakles in opdracht van koning Eurystheus moest uitvoeren, waaronder het doden van de Nemeïsche leeuw en de veelkoppige Hydra van Lema. Het RMO daagt deelnemers uit om de dertiende heldendaad van Herakles te verzinnen. Bij de verhalen van volwassenen wordt vooral gelet op de spanning en de psychologische diepgang van het verhaal, terwijl de verhalen van kinderen beoordeeld worden op het avontuur dat Herakles meemaakt. Kijk hier voor meer informatie over deelname aan de wedstrijd.

Tuinen van de farao’s

Ook de tentoonstelling Tuinen van de farao’s is tot en met 2 september 2012 te bewonderen. Deze tentoonstelling laat zien dat bloemen en planten een belangrijke rol speelden in het dagelijks leven van de oude Egyptenaren en in hun religie. Bekijk meer dan tweehonderd voorwerpen en de gedroogde bloemen, vruchten en planten die in het droge Egyptische klimaat drieduizend jaar bewaard zijn.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen