Samenwerking met detectoramateurs

AWN - Vrijwilligers in de Archeologie

Nieuwe wisselvitrine voor vondsten van detectoramateurs in Openluchtmuseum Het Hoogeland. Met ingang van dit voorjaar, om precies te zijn 26 april, starten de AWN, de Vereniging voor Vrijwilligers in de Archeologie Noord-Nederland en Openluchtmuseum Het Hoogeland met een nieuwe samenwerking. 

Recente vondsten tentoongesteld

Het Archeologisch InformatiePunt (AIP) van het museum wordt uitgebreid met een wisselvitrine waarin detectoramateurs recente vondsten zullen exposeren. De vitrine zal jaarlijks en in onderling overleg opnieuw worden ingericht.

Samenwerking

De samenwerking biedt het openluchtmuseum de mogelijkheid om meer dynamiek te geven aan het AIP. Naast de vaste opstelling zorgt de wisselvitrine voor regelmatige verandering en toont het de bezoekers dat archeologie nog steeds een levend en levendig fenomeen is. Voor de detectoramateurs in het gebied is de samenwerking een mogelijkheid om hun vondsten aan een groter publiek te tonen.

http://www.awn-archeologie.nl/2016/nieuwe-wisselvitrine-voor-vondsten-van-detectoramateurs-in-openluchtmuseum-het-hoogeland/ 

http://www.hethoogeland.com/

Meer lezen