Puzzelen en sorteren met kinderen

blog - 15-04-2015

Dat ook kinderen dol zijn op archeologie werd afgelopen donderdag 2 april duidelijk. Op deze dag kreeg de ArcheoHotspot bezoek van ongeveer dertig schoolkinderen van het Cygnus Gymnasium. In groepjes van tien namen ze plaats aan de werktafel. Een aantal nam plaats met enthousiaste blikken, waarvan sommige veranderden in een verraste uitdrukking toen zij hoorden dat datgene waar ze de vrijwilligers mee mochten helpen materiaal uit een beerput betrof! “Maar wat is dat dan?” vroegen zij. “Een soort WC”, antwoordde de vrijwilliger.

Puzzelen en sorteren

Ondanks het gekke idee, bleken de kinderen heel enthousiast om met het materiaal te puzzelen: een stukje van een eierschaal in dát bakje, een stukje kippenbot in dít bakje. De vrijwilligers werden overspoeld met vragen als “Wat is dit voor stukje?”. Op deze manier zijn de vrijwilligers ook gedeeltelijk verlost van het sorteren van een groot deel van het materiaal. Maar ook weer niet helemaal: we hebben nog 70 zakken vol met materiaal te gaan!

Leest u dit stukje en denkt u: ‘Goh ik zou hen daarbij ook wel willen helpen’, kom dan langs in de ArcheoHotspot in het Allard Pierson Museum. We zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00!