Opening nieuwe ArcheoHotspot

blog - 27-05-2015

Woensdag 20 mei was de dag dat ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch haar deuren opende. Ja, u leest het goed: er is nóg een ruimte in Nederland waar men de archeologie van dichtbij kan meemaken.


Vrijwilligers

Net als in Amsterdam staat daar ook een vrijwilligersteam paraat met een groot hart voor de archeologie en de geschiedenis van het mooie ’s-Hertogenbosch.
Deze ArcheoHotspot is gevestigd in Het Groot Tuighuis, een prominent gebouw in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. In dit gebouw is al jaren de BAM (Bouwhistorie, Archeologie en Monumentenzorg, afdeling gemeente ’s-Hertogenbosch) gevestigd.

Archeologisch materiaal

Het materiaal van alle opgravingen in de stad bevindt zich in dit gebouw. Het ligt voor een deel in vitrines, maar vooral ook op uitlegtafels, waar je kunt zien hoe potten weer in elkaar worden gepast. Net als in Amsterdam wordt ook hier aan een mooie beerput gewerkt en uitleg gegeven door enthousiaste vrijwilligers.

Welkom

De deur staat al open, de Bossche Bollen staan al bijna klaar, ’s-Hertogenbosch heeft er al helemaal zin in, alleen nog even het bordje ophangen… U bent van harte welkom, we zijn open van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00! Het adres voor geïnteresseerden: Bethaniestraat 4, Den Bosch. Graag tot ziens!