Museumwandeling: IJstijd

blog - 20-11-2014

Luc Amkreutz, conservator collectie Nederland prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden, neemt u mee op een museumwandeling naar de kindertentoonstelling IJstijd.


Kou en kuddes

Een volwassen rondleiding over een tentoonstelling voor kinderen. Deze zondag kunt u met Luc Amkreutz, conservator collectie prehistorie, meelopen over de tentoonstelling IJstijd. U maakt kennis met het leven van de eerste moderne mensen in Europa. U leert hoe een ijstijd ontstaat en aanvoelt en u gaat mee op jacht met een groepje rendierjagers. Daarnaast ervaart u de verschillende aspecten van het leven in een jagerskamp en wordt een tipje van de sluier opgelicht over de beroemde grotkunst. Indien u deze zondag klaar bent voor wat ijskoude kennis, bent u van harte welkom.
MuseumwandelingenElke laatste zondag van de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker de bezoekers rond over een afdeling van de vaste presentatie of één van de tijdelijke tentoonstellingen.

  • datum: zondag 30 november 2014
  • tijd: 14.00 - 15.00 uur
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • maximaal 20 deelnemers, reserveren is niet mogelijk

 

RMO-blog

Het RMO-blog is een weblog van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Met bijdragen over hun activiteiten en ander nieuws waar het RMO bij betrokken is. Natuurlijk ook aandacht voor de talloze archeologische vondsten die zich in het depot bevinden. Maar ook met unieke inkijkjes in de totstandkoming van tentoonstellingen.