Een ode aan de vrijwilliger

blog - 01-05-2015

Waar zou de ArcheoHotspot Amsterdam zijn zonder vrijwilligers? Nergens! Dankzij hun inzet heeft Nederland een hoop nieuwe archeologie-liefhebbers erbij, en dit aantal groeit met de dag! Op het moment ontvangen de vrijwilligers ongeveer 50 bezoekers per dag en met een onverminderd enthousiasme blijven zij hun verhaal vertellen. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet was er een borrel georganiseerd op woensdag 22 april.

Pop-up tentoonstelling

Eerst kregen de vrijwilligers een rondleiding door de pop up tentoonstelling van De Wereld Draait Door in het Allard Pierson Museum, en daarna was het tijd voor een drankje en een hapje in het Museumcafé. Na een bedank-speech van museumconservator van de Romeinse afdeling, René van Beek, was het tijd voor de gezelligheid. En gezellig was het!

Team vrijwilligers

Inmiddels werken wij met een hecht team dat tussen het archeologische werk door heel leuk met elkaar kan kletsen en dat is gister ook weer duidelijk geworden. Het Allard Pierson Museum heeft een Vereniging van Vrienden, en de vrijwilligers werden voor hun inzet beloond met een eenjarig lidmaatschap. Ook u kunt lid worden als Vriend van het museum, kijk voor meer informatie op: www.allardpiersonmuseum.nl

De ochtend na de borrel om 9.30 stonden de vrijwilligers met hun grenzeloze enthousiasme weer fris en fruitig klaar om de bezoekers te woord te staan!