Meld u aan voor de Enige echte Egypte-pubquiz.

Bent u de grootste Egypte-kenner van het land?

RMO-blog

Op donderdag 17 april 2014 vindt de eerste pubquiz over het oude Egypte plaats in het Rijksmuseum van Oudheden. De 'Enige echte Egypte-pubquiz' neemt egyptologen, studenten en andere geïnteresseerden mee terug in de tijd naar het Egypte van Cleopatra en Toetanchamon.

Enige echte Egypte-pubquiz

Tijdens de Enige echte Egypte-pubquiz wordt gestreden om de titel grootste Egypte-kenner van het land. De quiz test de kennis van de deelnemers op het gebied van de oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie. Ook zijn er rondes over beroemde museumstukken, Egyptomania, en het grafveld van Saqqara. Het team met de meeste kennis wint een mooi prijzenpakket. Voor de grootste verliezer is er een leerzame troostprijs.

Quizmasters

Meld u aan voor de Enige echte Egypte-pubquiz.De presentatie van de quiz is in handen van Ben Haring, docent egyptologie aan de Universiteit Leiden, en Vincent Oeters, egyptoloog en bestuurslid van Friends of Saqqara.

Jury

De jury wordt gevormd door:

  • Olaf Kaper, hoogleraar egyptologie aan de Universiteit Leiden
  • Maarten Raven, conservator afdeling Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden, bijzonder hoogleraar egyptologie Universiteit Leiden, én lid van de Raad van Toezicht van Friends of Saqqara
  • René van Walsem, docent egyptologie aan de Universiteit Leiden en lid van de Raad van Toezicht van Friends of Saqqara

Waar en wanneer

  • Datum: donderdag 17 april 2014
  • Tijd: 19.00 - 22.30 uur
  • Zaal open: vanaf 17.30 uur, deelnemers kunnen op eigen kosten iets te eten bestellen
  • Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • Deelnemers teams: minimaal 2, maximaal 4 personen (16 jaar of ouder)

Aanmelden als deelnemend team of individueel

Deelname kan individueel, of in een team van twee tot vier personen (16 jaar of ouder). Toeschouwers zijn ook welkom, maar moeten zich ook aanmelden. Deelnemers en toeschouwers betalen €8 per persoon (inclusief drankje). U vindt het aanmeldingsformulier hier.

Alle opbrengsten komen ten goede aan de Nederlandse opgraving in Saqqara.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's