AWN als goed doel bij Zwaarden van knoflook

blog - 09-10-2015

Onbekend is onbemind. Wil je dat het publiek jouw organisatie kent dan speelt Public Relations (PR) een belangrijke rol, dat geldt ook voor de AWN- Vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Als je vereniging een aanbod krijgt om goed doel te zijn, dan is dat een mooie promotie kans en een goede gelegenheid om te vertellen over het belang van archeologisch erfgoed.

Zwaarden van Knoflook

Uitgever Godijn Publishing en Beleef de Geschiedenis hadden de handen ineen geslagen en een schrijfwedstrijd gelanceerd. Zaterdag 3 oktober was de presentatie van het boek Zwaarden van knoflook, een door dertig schrijvers geschreven verhalenbundel over Middeleeuwse ridders, heksen, religie, mystiek, armoe en de zwarte dood. Voor de schrijvers was het spannend, wie waren de nummer 1, 2 en 3?

AWN als goed doel

Voor de AWN was het beste nieuws al vooraf bekend. Van elk verkocht boek en elk entree kaartje gaat €1€ naar de AWN! Namens de Voorzitter van de AWN was ik daarom aanwezig om de uitgever van harte te bedanken voor dit aanbod. Ik heb natuurlijk meteen de kans gegrepen om het belang van het behoud van ons nationale archeologische erfgoed te benadrukken en wat de AWN hiervoor doet.

Middeleeuwse setting

Verhalen over de Middeleeuwen doen het goed in een kerk uit 1509, de Oosterkerk in Hoorn. Het duo De Flierefluiters speelde bij ontvangst en tussendoor op een breed scala aan oorspronkelijk instrumenten, originele muziek uit het tijdperk waarin de verhalen zich afspelen. Om het beeld compleet te maken waren veel aanwezigen gekleed in bijpassende kleding uit de tijd van de ridders, monniken en heksen. De setting van een afwisselende boekpresentatie die meer dan geslaagd was. Het feest werd door een deel van de aanwezigen afgesloten met een groots Middeleeuws diner gemaakt door Beleef de Geschiedenis, wederom lekker, origineel, voedzaam en vooral in gezellige Middeleeuwse sfeer met dito muziek.

Zwaarden van knoflook - Het verhaal dat niet vergeten mag worden - is een absolute aanrader en is te verkrijgen bij de uitgever Godijn Publishing www.godijnpublishing.nl.

Paul Flos – AWN WG PR&C


 

ARCHEOLOGIE ALS PASSIE VOOR IEDEREEN

niet beschikbaar