Kooistra metaaldetectors

Kooistra metaaldetectors

Kooistra metaaldetectors

Op zoek naar bijzondere voorwerpen met een metaaldetector

Redactie

Wie nog nooit met een metaaldetector heeft gewerkt kan zich moeilijk voorstellen wat er zoal onder de grond ligt. Maar je zult verbaasd zijn over wat er allemaal uit de grond wordt gehaald! Met een metaaldetector kun je in de bodem allerlei interessante objecten vinden. Oude gespen, munten, sieraden, gewichten, knopen, penningen, vingerhoedjes en zelfs goud! Een metaaldetector reageert op alle metaalsoorten waaronder goud, zilver, ijzer, koper, brons etc.

Met een metaaldetector kun je dus interessante objecten vinden, maar soms ook objecten die je niet herkent. Door je verdiepen in de historie via boeken en het internet kunt je vaak veel informatie achterhalen. U kunt objecten ook laten determineren, oftewel laten onderzoeken door experts om meer te weten te komen over het object. In Nederland worden alle bijzondere vondsten geregistreerd bij de PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Deze database kun je ook raadplegen om meer te leren over de vondsten in de Nederlandse bodem.

Metaaldetectie is een zeer spannende en tegelijk ontspannende hobby. Vrij in de natuur, even het hoofd leeg maken en tegelijk de spanning ervaren van de vondsten die je –misschien- zal vinden. Metaaldetectie is een sportieve en gezonde hobby voor de hele familie!

Metaaldetectors die geschikt zijn voor het uitvoeren van je hobby én archeologie vind je bij Kooistra Detectors. Wij voeren de merken Garrett, Teknetics, Nokta&Makro, Quest, Fisher en White's en daarnaast een ruim assortiment aan pinpointers en accessoires.

Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 30 jaar en is gespecialiseerd in metaaldetectie voor de hobbyist, archeologie, beveiliging en industrie.

De prijs van een metaaldetector varieert van 60 euro tot ca. 5000 euro. De meeste mensen die starten met metaaldetectie beginnen met een Garrett Ace metaaldetector of een vergelijkbaar exemplaar in een prijsklasse van ca. 250 – 350 euro. Voor kinderen zijn er al leuke metaaldetectors vanaf 60 euro. Meer ervaren detectoristen besteden vaak al snel tussen de 500 – 1500 euro en stellen andere eisen aan een metaaldetector; vooral meer diepgang, betere prestaties in gemineraliseerde en zoute bodems, waterdichtheid, het gewicht en ook de mogelijkheid om zeer kleine fijne objecten te kunnen detecteren zijn gewenst. Tenslotte zijn er nog de 3D bodemscanners en radars die worden ingezet voor professioneel gebruik.

Bent u ook geïnteresseerd in de aanschaf van een metaaldetector?

Bezoek onze showroom in Lippenhuizen voor een advies op maat of bestel eenvoudig online

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kooistra Metaaldetectors.

Meer lezen