Maka kennis met de archeologische ontdekkingen rondom Utrecht tijdens de Grote Archeologieshow

Maka kennis met de archeologische ontdekkingen rondom Utrecht tijdens de Grote Archeologieshow

Castellum Hoge Woerd

Grote Archeologieshow en vondsverhalen

Voor wie geen genoeg kan krijgen van archeologie, is de Grote Archeologieshow bij Castellum Hoge Woerd het bezoeken waard. Op donderdag 15 juni, op de vooravond van de Nationale Archeologiedagen, vindt de tweede editie plaats van deze wervelende waterval van flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht.

De bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door bevlogen experts met jarenlange ervaring in Utrechtse bodem. In de theaterzaal kijk je live mee door een microscoop, bekijk je diverse objecten van dichtbij en kom je meer te weten over allerlei opmerkelijke vondsten van het afgelopen jaar. Wat leert een zeldzame zilveren munt over de val van keizer Nero? En hoe zit het met de mysterieuze ongebakken bakstenen van Rotsoord? Een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten. Als je in één klap alle archeologische hoogtepunten van de afgelopen tijd wilt herbeleven, dan mag je de Grote Archeologie Show niet missen. De kaartverkoop zal medio mei van start gaan via de website van het museum. Wees er snel bij, want vol = vol.

FlexExpo

Op 15 juni wordt ook de archeologische tentoonstelling ‘Vondstverhalen’, in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht, geopend bij het Castellum. In deze tentoonstelling worden allerlei bijzondere vondsten uit de provincie Utrecht uitgelicht. Het leuke is dat deze vondsten niet door professionele archeologen, maar door particuliere zoekers zijn gedaan. Sommige van de samengebrachte vondsten zijn groot en imposant, andere klein en ogenschijnlijk onopvallend, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze kennen een leuk, bijzonder of spannend verhaal. De expositie is gratis te bezoeken binnen de openingstijden van het museum: van dinsdag t/m zondag, tussen 10.00 en 17.00 uur. De expositie is ook leuk voor de jongere museumbezoekers. Kinderen krijgen namelijk de kans om in de huid van ‘de Schervendokter’ te kruipen met behulp van een leuke en leerzame ontdekkingstocht, die op eigen gelegenheid te doen is. Voor meer informatie kun je vanaf 15 juni terecht bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Museum Hoge Woerd

Ontdek het Utrechtse erfgoed

Castellum Hoge Woerd

De tentoonstelling is een van de exposities waarvan bezoekers de komende tijd kunnen genieten. Dankzij de flexibele expositieruimte van Castellum Hoge Woerd kunnen bezoekers kennismaken met een afwisselend en veelzijdig aanbod aan exposities: van foto- en kunstexposities tot schoolprojecten, en van archeologische tentoonstellingen tot initiatieven uit de wijk. Als er geen tijdelijke tentoonstelling is, vertelt de FlexExpo het verhaal van ‘De creatie van het Castellum’.
Castellum Hoge Woerd Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. Een uniek en interactief museum voor jong en oud, bovenop UNESCO-werelderfgoed.

Castellum Hoge Woerd

Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. Een uniek en interactief museum voor jong en oud, bovenop UNESCO-werelderfgoed.

Meer informatie

Meer lezen
Ook leuk om te lezen