Studenten van de Leidse Faculteit der Archeologie tijdens de jaarlijkse Fieldschool

Studenten van de Leidse Faculteit der Archeologie tijdens de jaarlijkse Fieldschool

Universiteit Leiden

Bezoek de Leidse Archeologie Fieldschool in Oss

De eerstejaars studenten van de Leidse Faculteit der Archeologie leren de kneepjes van het opgraafvak tijdens de jaarlijkse Fieldschool. Dit jaar graven de studenten in Oss!

Begin juni is de jaarlijkse Leiden Archaeology Field School van start gegaan in Oss. Elke week krijgt een groep van 25 eerstejaars studenten de kans om de ins en outs van een professionele opgraving te leren.

Kom langs en doe mee

Er zijn een aantal momenten om langs te komen en zelfs mee te doen aan de opgraving. Op donderdagavond 16 juni zijn er avondrondleidingen en op vrijdag 17 juni, in het kader van de Nationale Archeologiedagen, is de site de hele dag open voor publiek. is iedereen welkom om langs te komen op de opgraving. Op 25 juni is het zelfs mogelijk om te helpen opgraven!

Opgravingsvaardigheden

De opgraving in Oss wordt geleid door archeologisch bedrijf Archol, in samenwerking met medewerkers van de Faculteit der Archeologie. De eerstejaars studenten werken hard aan het aanleren en verbeteren van hun basis opgravingsvaardigheden, waaronder het schoonmaken, analyseren en documenteren van profieldoorsneden, het boren, afschaven en documenteren van niveaus, en het bestuderen van archeologische resten door het maken van dwarsdoorsnedes.

De Field School loopt nog de hele maand juni en ontvangt elke week een nieuwe groep eerstejaars studenten.

Meer lezen
Ook leuk om te lezen