Akropolis van Athene

De Akropolis van Athene

Miltiadis Fragkidis

Archeologiereizen voor liefhebbers van archeologie

Wie geïnteresseerd is in archeologie, kan hier meer over leren op locatie tijdens een archeologiereis. Door mee te gaan op een groepsreis ontmoet u gelijk gelijkgestemden tijdens een culturele vakantie. Wij hebben een aantal interessante en zonnige bestemmingen voor u op een rij gezet, zodat u inspiratie op kunt doen.

Archeologiereis naar Griekenland

Bij archeologie denken veel mensen direct aan Griekenland. Het klassieke Griekenland herbergt een aantal van de meest interessante archeologische hoogtepunten ter wereld. Bewonder onder andere het indrukwekkende theater in Epidaurus, het heiligdom van Poseidon in Isthmia en het schitterende heiligdom in Olympia en bezoek verscheidene musea. De populaire archeologische vindplaatsen in Griekenland trekken jaarlijks meer dan 6,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Voordat u op vakantie gaat is het verstandig om uw ziektekostenverzekering te controleren. Het kan nodig zijn om een aanvullende reisverzekering af te sluiten, zodat u niet voor onverwachte kosten en veel regelwerk komt te staan als er iets gebeurd tijdens uw reis. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als u de meer afgelegen en onbekende archeologische bezienswaardigheden in Griekenland wilt bezoeken.

Mexico en archeologie

Een interessante bestemming vol geschiedenis buiten Europa is Mexico. Chichén Itzá is een grote archeologische site waar u meerdere eeuwenoude tempels vindt. De tempel van Kukulchan, El Castillo, is een perfecte piramide die bestaat uit vier trappen met elk 91 treden. Dit aantal staat gelijk aan het aantal dagen van de zonnewende. De oude Mayastad staat tegenwoordig in de lijst van wereldwonderen. Nog altijd worden er veel vondsten gedaan in Mexico. Onlangs hebben archeologen in een cenote vlakbij Maya-stad Chichén Itzá een eeuwenoude intacte kano gevonden. In de deelstaat Chiapas vindt u meer dan 100 archeologische sites. Nog maar een gedeelte van deze historische steden zijn opgegraven, waarvan Palenque een van de archeologische hoogtepunten van Mexico is vanwege de unieke ligging in de jungle.

Archeologische vakantie naar Italië

Italië heeft liefhebbers van cultuur, archeologie en geschiedenis gigantisch veel te bieden. Ga bijvoorbeeld op reis naar het geschiedenisrijke Sicilië, waar volken zoals de Romeinen, Grieken en Arabieren hun sporen hebben nagelaten. Van de imposante kathedralen en kerken in Palermo tot de verschillende archeologische parken aan de zuidoost kust van Sicilië. In Selinunte treft u zelfs het grootste archeologische park van Europa aan. De overblijfselen van zes Dorische tempels liggen op een prachtige locatie aan zee. Een andere aanrader is Terracina is de Italiaanse provincie Latina. Hier combineert u strand met cultuur en bezoekt u onder andere de tempel van Jupiter Anxur. Daarnaast zijn er veel interessante musea te vinden in deze regio waar u de indrukwekkende archeologische vondsten van de streek bewondert.

Meer lezen
Ook leuk om te lezen