Numansdorp

Numansdorp

Gemeente Hoeksche Waard.

Als archeoloog aan de slag in de Hoeksche Waard

Als gemeentelijk archeoloog ga je aan de slag bij team Omgeving dat bestaat uit 26 collega’s. Je geeft vorm aan en adviseert over het beheer en behoud van het archeologisch erfgoed binnen de grenzen van  gemeente Hoeksche Waard. 

Binnen de gemeentelijke organisatie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van archeologie. Je adviseert bij ruimtelijke plannen over archeologie en werkt samen met de adviseurs ruimtelijke ordening en vergunningverleners om archeologie goed te verankeren in bestemmingsplannen en vergunningen. Namens de gemeente bepaal je of archeologisch onderzoek noodzakelijk is en in welke vorm dit moet worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van archeologische rapporten binnen de ruimtelijke procedure en de gesprekspartner voor projectontwikkelaars en schrijvers van archeologische rapporten. Daarbij behoort ook bestuurlijke advisering over de archeologische aspecten van projecten. 

Het opstellen van een archeologische onderzoeksagenda, welke richting zal geven aan het toekomstige archeologiebeleid, behoort ook tot de functie. Daarnaast begeleidt je de binnen de gemeente actieve (lokale) archeologische verenigingen. In samenwerking met de archeologische verenigingen geef je voorlichting over archeologie en vergroot je de zichtbaarheid van het archeologisch erfgoed van de Hoeksche Waard.

Werken voor de Hoeksche Waard betekent werken in een unieke streek, waarbij jij het verschil kan maken voor 90.000 inwoners. Bij ons telt iedereen en kijken we naar elkaar om. Wij geloven in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken we samen aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet en waarde heeft. Dat doe je samen met 800 collega’s die verschillend zijn in karakter, talenten en dromen. Maar met een gedeelde passie voor hun werk. Bij ons krijg je alle ruimte mee te werken aan een gemeentelijke organisatie met eigentijdse uitdagingen die het beste in jou naar boven halen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling te bieden. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, want jij maakt het echt!

Bekijk de vacature hier

Meer lezen
Ook leuk om te lezen
Landen