Schotten in het Archeon

Daan Couwenbergh

Beleef de geschiedenis in het Archeon

Beleef de geschiedenis in het Museumpark Archeon. Vaar mee in een boomstamkano. Kom héél dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet de pijl in de roos of word tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer. De hutten, huisjes en gebouwen hebben ooit allemaal in ons land gestaan. Bezoek ook het Archeologiehuis waar allemaal échte vondsten liggen en waar je zelf ook actief mee kunt doen. Dagelijks is er een afsluitend gladiatorengevecht in de Arena.
In de weekenden zijn er vaak extra evenementen met Romeinen, Vikingen, Schotten en meer..

Schotten in Museumpark Archeon

Gedurende het weekend van 22 en 23 april krijgt de Schotse historie vanaf 1300 tot heden alle aandacht in Museumpark Archeon. Verschillende periodes tussen 1300 en de Tweede Wereldoorlog worden nagespeeld. Zowel burgers als regimenten tonen het dagelijkse Schotse leven door de eeuwen heen. Een kampement uit het jaar 1300, Schotten uit het jaar 1745 en de groep 92nd Gordon Highlanders zullen het leven uit die tijd tonen. Voor kinderen zijn speciale activiteiten.

Beleef je het historische Schotland echt en bekijk de vele demonstraties. Er zijn demonstraties van doedelzak spelen, originele wapens en het gebruik hiervan. De Claymore, het Schotse grootzwaard, maar ook musketten en ander schietgerei. Verschillende regimenten zullen ook wapendemonstraties geven met zwartkruit.

Kijk hier voor meer informatie en evenementen in Archeon 

Meer lezen