Werkbijeenkomst Erfgoed Ontmoet!
Op 24 april zal in Leiden de tweede werkbijeenkomst van ‘Erfgoed Ontmoet!’ plaatsvinden, een organisatie die zich op allerlei creatieve manieren bezig houdt met het Leidse erfgoed. De eerste bijeenkomst op 13 maart bleek al zeer succesvol; ongeveer 150 liefhebbers van het Leidse erfgoed haalden samen thema’s op voor de nieuwe, stadsbrede erfgoednota.
Veel organisaties laten zich door erfgoed inspireren en zijn op allerlei creatieve manieren met erfgoed bezig, zoals bewonersorganisaties, erfgoedorganisaties, bedrijven, musea, de recreatieve sector en onderzoek- en kennisinstellingen. Maar hoe benutten we met elkaar de kansen en kwaliteiten van erfgoed? En hoe kunnen we nog meer samen optrekken en gebruikmaken van elkaars expertise? Daar wil de gemeente Leiden samen met de stad antwoord op geven in de nieuwe Erfgoednota.
Werkconferentie
Tijdens de eerste Erfgoed Ontmoet! haalden alle aanwezigen gezamenlijk thema's op voor de nieuwe Erfgoednota. Alle inbreng van de eerste bijeenkomst is geordend en gebundeld. Hieruit zijn drie hoofdthema's geformuleerd, die de basis vormen voor de bijeenkomst van 24 april. De thema's zijn: ‘Fysieke stad als lab’, ‘Stad van internationale kennis en collecties’ en ‘Stad als beleving’. Onder andere Martijn Bulthuis (Leiden Marketing), Stijn Schoonderwoerd (Rijksmuseum Volkenkunde) en Kasper van Ommen (Universiteitsbibliotheek Leiden) zullen een korte inleiding op een thema geven.
Aanmelden
Op 24 april gaan de deelnemers per groep actief aan de slag om het gekozen thema verder uit te diepen. Vooraf kunnen deelnemers zich inschrijven voor een van de drie thema's. Centraal staat steeds de vraag: Hoe benutten we de kansen en kwaliteiten van erfgoed in Leiden, Stad van Ontdekkingen? Het aanmeldformulier is te vinden op de website van de gemeente Leiden.
Vervolg
Na de bijeenkomst op 24 april volgt in juni een derde bijeenkomst van Erfgoed Ontmoet!, waar de
inbreng voor de laatste keer aan de stad zal worden voorgelegd voordat de nieuwe Erfgoednota wordt geschreven. De totstandkoming van de nieuwe Erfgoednota is te volgen op de website en via de twitteraccount @erfgoed071.