Geen foto

Verbod op denigrerende Angkor Wat souvenirs

Enkele souvenirs van de Angkor Wat worden verboden.Afgelopen december heeft de APSARA autoriteit (die instaat voor de bescherming van Angkor) enkele souvenirs die binnen het archeologische complex werden verkocht, verboden. Volgens de APSARA denigreerden de souvenirs de historische site, die sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst staat.

Dat zegt Prom Karona, directeur van de APSARA Authority’s Public Order and Co-operation Department. Verkopers in het complex mogen door de regelgeving geen asbakken of drinkglazen met een Angkor-Wat inscriptie of afbeelding meer verkopen.

“Het was ontaardend om iets dat zo heilig is te associëren met iets dat zo goedkoop is,” aldus Karona. Ook wil hij een dergelijke verkooppraktijk verbieden. “Sommige toeristen ergeren zich aan fotografen die foto’s van hen proberen te maken, het op souvenirs plakken en vervolgens om geld vragen,”  legt Karona uit.

Kort na het bericht werden enkele asbakken en drinkglazen in beslag genomen. Ook computers, printers en ander materiaal waarmee fotosouvenirs werden gemaakt, werden door de autoriteiten meegenomen. Bovendien moesten verkopers een contract ondertekenen dat hen verbiedt dusdanige verkooppraktijken uit te voeren.

Bron: The Phnom Penh Post

Meer lezen
Tijdvakken
Landen