Geen foto

Honderden artefacten gevonden in Pakistan

Archeologische vondsten in PakistanIn een kunstmatige heuvel in Pakistan hebben archeologen ongeveer 224 historische artefacten aangetroffen, waarvan sommigen vermoedelijk al ruim 1.500 jaar oud zijn. De vondsten zijn het resultaat van twee jaar aan opgravingen in een klein dorpje in het midden van Pakistan.

De opgravingen werden uitgevoerd door het landelijke departement van Archeologie en besloegen in totaal een periode van twee jaar, verdeeld over drie fases. De vondsten betreffen onder andere een drie meter hoge stenen muur en een aantal andere gebouwen.

Binnen de ommuring vonden de archeologen een kunstmatige heuvel, met daarin onder andere  aardewerken schalen, munten, koperen armbanden en stenen werktuigen. Tot slot werden er in de omgeving ook nog menselijke resten aangetroffen.

“Er bestonden al langer verhalen van historische nederzettingen in het zuiden van Punjab, en nu hebben we ze bevestigd”, aldus projectleider Maqsood Ahmed Malik. Hij vermoedt dat de vondsten grotendeels afkomstig zijn uit twee periodes, namelijk die van de Hindu Shahi (5e eeuw tot 10e eeuw) en de daaropvolgende islamitische periode (11e eeuw tot 14e eeuw).

“Mogelijk is de muur echter nog ouder en stamt deze zelfs uit de Arische dynastie”, zo stelt de archeoloog. “Dit zou ons onder andere meer kunnen leren over Alexander de Grote, waarvan het bekend is dat hij in deze omgeving een aantal nederzettingen heeft aangevallen,”aldus Malik.

Bron: The Express Tribune

Meer lezen

Tijdvakken

Landen