In Jaffa is een Egyptisch amulet gevonden.

Egyptisch amulet gevonden in Tel Aviv

In Jaffa is een Egyptisch amulet gevonden. Archeologen hebben een zeldzame Egyptisch amulet in de vorm van een scarabee gevonden tijdens opgravingen in Tel Aviv. De vondst suggereert dat de aanwezigheid van Egyptenaren in de Israëlische stad groter was dan voorheen werd gedacht.

De opgravingen vonden plaats in de oude stad Jaffa, wat nu onderdeel is van Tel Aviv. Bewijs van Egyptische aanwezigheid wordt vaker gevonden, maar de vondst van de amulet suggereert een grotere invloed vanuit Egypte. Op de scarabee staat namelijk een cartouche (ovale omcirkeling) afgebeeld met daarin de naam van de Egyptische farao Amenhotep III, die regeerde van 1390 tot 1353 voor Christus.

De archeologen hebben ook een poort ontdekt die door de Oude Egyptenaren is gebouwd. Deze poort zou vernield zijn en vertoont sporen die suggereren dat het constructiewerk tot vier keer toe is herbouwd. Het fort waar de poort aan toebehoorde is al in de jaren ’50 van de vorige eeuw blootgelegd en dateert uit de periode tussen 1279 en 1213 voor Christus, toen farao Ramses II heerste.

De havenstad Jaffa was in het tweede millennium voor Christus een groot handelscentrum en een kruispunt van internationale invloeden. Archeologische bewijs wijst bovendien uit dat Jaffa al sinds 7.500 jaar voor Christus werd bewoond. Tussen 1948 en 1950 is Jaffa geleidelijk onderdeel geworden van Tel Aviv.

Bron: Live Science

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's