Dieven ruïneren Spaanse rotsschildering

Dieven ruïneren Spaanse rotsschildering

Dieven ruïneren Spaanse rotsschilderingIn het Spaanse dorp Sant Elena werd door dieven een rotsschildering van 5.000 jaar vernield. De dieven probeerden het werk te stelen door de schildering uit te hakken, maar hun pogingen mislukten en vernielden de schildering. De rotsschildering behoorde tot de Unesco Werelderfgoedlijst.

Rotsschildering Los Escolares grot

De schildering is een afbeelding van een mens met zwaluwachtige trekken en werd in 1973 ontdekt. De schildering is gemaakt in de Los Escolares grot in het zuiden van Spanje in de provincie Jaén. In deze provincie zijn 42 grotten met dergelijke afbeeldingen die allen door Unesco zijn aangewezen als werelderfgoed.

Onderzoek naar daders

De beschadiging werd opgemerkt door een groep bezoekers die op de plaats van de schildering stof en stukken rots aantroffen. De politie werd ingelicht en deze zijn begonnen met een onderzoek. De burgemeester van het Spaanse dorp spreekt van een harteloze daad van vandalen. De schildering is onherstelbaar beschadigd en hiermee is een stuk belangrijke Spaanse geschiedenis verloren gegaan.

Bronnen

www.thelocal.es

 

Meer lezen

Tijdvakken

Landen