Geen foto

Britten aten 8000 jaar geleden al kikkerbilletjes

Britten aten 8000 jaar geleden al kikkerbilletjes blijkt na vondst.Kikkerbilletjes werden 8.000 jaar geleden al gegeten in Groot-Brittannië. Dit wijst een onderzoek naar de vondst van verkoolde etensresten aan. Archeologen deden de vondst tijdens opgravingen in Amesbury in de buurt van Stonehenge. Zo Frans is de delicatesse dus blijkbaar niet.

Vondst verkoolde botten

In april 2013 vond een team van archeologen onder leiding van David Jacques van de Universiteit van Buckingham verkoolde botten van een klein dier. De opgravingen vonden plaats op een locatie die Blick Mead wordt genoemd en in Amesbury ongeveer anderhalve kilometer van Stonehenge ligt.
Na onderzoek bleken de botten van een kikker te zijn. Al gauw werd vastgesteld dat de botten gekookt zijn en het vlees wat eraan zat opgegeten is. De resten komen uit de periode tussen 7.596 jaar en 6.250 jaar voor Christus.

Gevarieerd dieet


Niet alleen de kikkerbilletjes waren in trek. Uit andere voedselresten die gevonden werden blijkt dat de prehistorische mens een gevarieerd dieet had. Ook vlees van koeien, edelherten, oerossen, wilde zwijnen en hazelnoten werden veelvuldig gegeten.

Belangrijke opgravinglocatie

De vondst toont ook aan dat de locatie waar de botten gevonden werden 3.000 jaar lang in gebruik is geweest door mensen. Men vermoedt dat in Blick Mead de basis voor Stonehenge is gevormd en dat het gebied wel eens één van de oudste, grootste en meest significante thuisbasissen ooit gevonden in Groot-Brittannië kan zijn.

Bron: The Guardian

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's