Archeologen ontdekken uniek materiaal bij Maasvlakte
De archeologische opgravingen in zee bij Maasvlakte 2, het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven, zijn de eerste resultaten aan het licht gekomen. Er zijn vondsten gedaan van een bot van een nog onbekend dier, hazelnootresten en een vuursteen waar pijlpunten van werden gemaakt.
Dat liet onderzoeker Henk Weerts van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed weten. Weerts en het onderzoeksteam verwachten de komende tijd nog veel meer te vinden. “Het gaat om uniek materiaal dat de kennis vergroot over de mensen die daar zo’n 9.000 jaar geleden leefden en jaagden.”
Weerts legde uit hoe de prehistorische mens op het gebied geleefd hebben. Door het stijgen van de zeespiegel is het land onder water gekomen. Voor die tijd was het gebied een rivierdelta waar men goed kon vissen en jagen. Volgens Weerts was er op een duin een tentenkamp opgericht als uitvalsbasis voor de jacht.
De archeologische site ligt op een diepte van 18 tot 20 meter bij de Yangtzehaven die straks de toegang vormt tot Maasvlakte 2.
Bron: Volkskrant