Archeologen ontdekken graven in oude Romeinse stad
Tijdens archeologische opgravingen in Baelo Claudia, de best behouden antieke Romeinse stad in Spanje, zijn meerdere intacte graven, waaronder crematiegraven, en begravingmonumenten ontdekt. De graven zijn vermoedelijk meer dan 2.000 jaar oud.
Archeologische opgravingen in Baelo Claudia vinden sinds 2009 plaats, een stad die in de tweede eeuw voor Christus werd gesticht. Tijdens het opgravingseizoen van de afgelopen zomer hebben archeologen hun aandacht gericht op de begraafplaats van de antieke kuststad.
De blootgelegde graven zijn vrijwel allemaal intact en bevatten zelfs nog grafgiften. De archeologen hopen met deze vondsten meer te weten te komen over de eeuwenoude begravingrituelen van de stad. Deze week vinden de laatste archeologische opgravingen van dit seizoen op de locatie plaats.
Baelo Claudia ligt op ca. 22 kilometer afstand van Tarifa in Zuid-Spanje. De Romeinse stad diende oorspronkelijk als vissersplaats en was erg welvarend. De stad raakte echter in verval door een reeks aardbevingen en werd in de 6e eeuw verlaten. Toch is Baelo Claudia één van de best bewaarde Romeinse steden in Spanje en geeft het bezoekers een helder beeld van hoe een Romeinse stad er indertijd uitzag.
Bron: Live Science
Beeld: itorres via Flickr