Geen foto

AARG bijeenkomst Amersfoort

Luchtfoto bourtange. Beeld van Hannes via WikimediaVan 26 tot en met 28 september 2013 vindt de conferentie van de Aerial Archaeology Research Group plaats in Amersfoort. Bij deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over het gebruik van remote sensing zoals luchtfotografie en het gebruik van satellietbeelden bij archeologische opgravingen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door DECARS en RCE.

De AARG

De Aerial Archeological Research Group is opgericht door Paul Ashbee en David Wilson om luchtfoto’s te analyseren voor archeologische vondsten. Tegenwoordig zijn de vergaderingen verspreid over de wereld te vinden en heeft het ondertussen veel leden verworven. Door de nieuwe technieken is er tegenwoordig steeds meer mogelijk bij archeologische opgravingen.

DECARS en RCE

Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven over de nieuwste technieken op het gebied van archeologie. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de discussie over het gebruik van remote sensing. Het wordt dit jaar georganiseerd door DECARS en RCE.

DECARS is een Nederlandse instelling die bijeenkomsten organiseert om de archeologische bevindingen op het gebied van remote sensing te delen met de studenten en onderzoekers. RCE staat voor de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed dat ook wil bijdragen aan archeologisch onderzoek.

De bijeenkomst

De dertigste bijeenkomst van de AARG vindt plaats op de locatie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Het is toegankelijk voor studenten, onderzoekers en andere geïnteresseerden op het gebied van archeologie. Meer informatie is te vinden op de website van DECARS.

Bron: DECARS

Meer lezen
Landen