De tentoonstelling Eilanden van de goden loopt van 18 april t/m 2 september.

Tentoonstelling Eilanden van de goden

RMO-blog

Met de Etrusken tentoonstelling in het kielzog wordt er in het Rijksmuseum van Oudheden hard gewerkt aan de opbouw van de volgende tentoonstelling: Eilanden van de Goden. Tijdens deze tentoonstelling kunnen bezoekers een reeks eeuwenoude voorwerpen bezichtigen en luisteren naar verhalen uit de klassieke mythologie. De tentoonstelling loopt van 18 april t/m 2 september 2012.

De tentoonstelling Eilanden van de goden loopt van 18 april t/m 2 september.De blikvangers van de tentoonstelling zijn de 28 vogelvluchtopnamen van de Zwitserse fotograaf Georg Gerster. De foto’s bieden een beeld als door de ogen van de Griekse goden en tonen verscheidene archeologische monumenten, waaronder de tempels van de Acropolis in Athene en het paleis van koning Minos in Knossos op Kreta.

Liefhebbers kunnen bovendien een luisterroute volgen met de tien mooiste mythologische verhalen. Deze mythen zijn ingesproken door acteurs van toneelgroep De Appel, bekend van hun theatermarathons over de Griekse oudheid. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van het RMO.

Archeologie Online bezoekt het RMO
Archeologie Online is door het RMO uitgenodigd om op woensdag 28 maart een kijkje te komen nemen bij de opbouw van de tentoonstelling. Tijdens dit bezoek zal de redactie een reeks foto’s schieten die gebruikt zullen worden in een fotoverslag. Dit verslag verschijnt op 29 maart op Archeologie Online.

Meer lezen

Tijdvakken