Kinderactiviteiten in kerstvakantie bij Rijksmuseum van Oudheden

RMO-blog

De kerstvakantie (21 december 2013 t/m 5 januari 2014) staat bij het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de tentoonstelling over de eeuwenoude woestijnstad Petra. Tijdens die vakantie kunnen kinderen iedere dag in de Tempelzaal komen verven en tekenen, het Romeinen-speurspel doen en de Egypte-afdeling ontdekken.

De indrukwekkende stad Petra

Petra was in de oudheid de hoofdstad van de Nabateeërs, een van oorsprong nomadisch (zwervend) volk. Zo’n tweeduizend jaar geleden gingen ze wonen in wat nu Israël, Saoedi-Arabië en Jordanië is. Aan de rand van de woestijn ontstond hun indrukwekkende hoofdstad: Petra. In de tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn zie je veel mooie beeldhouwwerken, zoals versieringen van paleizen, portretten van dieren en beelden van goden. Op de wanden zijn grote foto’s van de schitterende ruïnes in Petra geplakt.

Kinderactiviteiten Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de kerstvakantie kun je langskomen om te verven en tekenen en een souvenir van gekleurd zand maken. De museumentree voor kinderen vanaf 5 jaar is €3,-, maar voor het knutselen hoef je geen extra kosten te betalen. In de vakantie is het RMO ook op maandag open, maar niet op 25 december en 1 januari.
Andere activiteiten in het RMO:

  • Speel het nieuwe Romeinen-speurspel met meester Jaap, uit de boeken van Jacques Vriens.
  • Ontdek de Egypte-afdeling met de Dummie de Mummie-speurroute.
  • Speuren met Amon en Amara.
  • Mp3-speurtochten met Ewout Genemans.

Kijk hier voor meer informatie.

Meer lezen

Tijdvakken