Petra. Wonder in de woestijn nog tot en met 23 maart te bezoeken.

Bezoek tentoonstelling Petra nog tot en met 23 maart

RMO-blog

De archeologische tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn is hard op weg de succesvolste tentoonstelling ooit in het Rijkmuseum van Oudheden te worden. Ruim 140.000 bezoekers hebben Petra al bezocht! Bent u nog niet geweest, of wilt u nog een keer? U kunt de tentoonstelling nog tot en met zondag 23 maart bezoeken.

Het museum is tot die tijd bovendien ook iedere donderdagavond open tot 21:00 uur, inclusief gratis lezingen over Petra en de expositie om 19:00 en 20:00 uur.

Petra. Wonder in de woestijn

Petra. Wonder in de woestijn nog tot en met 23 maart te bezoeken.Petra is de hoofdstad van het oude volk der Nabateeërs. De verborgen gelegen stad is een van de wonderen uit de Oudheid. De monumentale gebouwen, tempels, koningsgraven en luxe woonhuizen zijn uit de rode rotsen van het Umm al-Biyara-massief gehouwen. Op het gebied van cultuurhistorie en archeologie is Petra misschien wel het allermooiste in de wereld.

150 archeologische en architectonische topstukken

De ruim 150 archeologische en architectonische topstukken uit Petra zijn over drie tentoonstellingszalen verdeeld. De tentoonstelling is opgebouwd rond het gedetailleerde beeldhouwwerk dat de gebouwen van de stad sierde. U ziet reliëfs met dieren- en plantenmotieven, portretten van goden, godinnen en fabeldieren, levensgrote beelden en sierlijk bewerkte zuilen. Ook zijn er fresco’s en voorbeelden van het verfijnde, beschilderde aardewerk van de Nabateeërs.

Lees hier meer over de tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn.

Ontmoet kunstenaar Gerti Bierenbroodspot

Op zaterdag 15 en zondag 16 maart a.s. kunt u Gerti Bierenbroodspot ontmoeten tijdens haar tentoonstelling Petra Revisited. Zij is beeldend kunstenaar en heeft een decennium lang in Petra gewerkt. Haar beeldhouwwerken en de serie monumentale schilderijen die ze daar maakte zijn in een aparte expositiezaal in het RMO te zien. Sommige zijn nooit eerder aan een groot publiek getoond.

Week van de Klassieken, 13 t/m 21 maart 2014.

Bierenbroodspot is beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur aanwezig in de tentoonstellingszaal. Een unieke kans om de kunstenaar te ontmoeten en over Petra te praten. Op de expositie ziet u, onder andere, schilderijen en beeldhouwwerken uit haar eigen collectie. Een aantal daarvan is beschikbaar voor de verkoop.

Lees hier meer over Petra Revisited.

Week van de Klassieken

Vandaag start de zevende editie van de Week van de Klassieken, met wederom in het hele land lezingen, rondleidingen, voorstellingen en activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met de klassieke wereld. De Week van de Klassieken loopt tot en met 21 maart 2014.

Lees hier het programma van de week in het RMO.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen