Geen foto

Auto’s verboden bij het Colosseum

Het Colosseum in de nacht. Beeld door Kaosrimo Marco Rimoldi via Wikimedia.De Fori Imperiali, een drukke weg langs het Colosseum in Rome, is sinds zaterdag 3 augustus afgesloten voor personenauto’s, vrachtwagens en andere privévoertuigen. De lokale bevolking is niet blij met het besluit, maar burgemeester Ignazio Marino  acht de beslissing noodzakelijk omdat het Colosseum al jarenlang aangetast wordt door uitlaatgassen van het drukke verkeer.

Staat van het Colosseum

Het Colosseum verkeert volgens Marino in slechte staat. Naast het feit dat het bouwwerk langzaam verzakt, zijn de stenen aangetast door luchtvervuiling en trillingen van het drukke langsrijdende verkeer. Sinds afgelopen zaterdag mogen daarom alleen nog bussen, taxi’s en auto’s van hulpdiensten langs het 2000 jaar oude amfitheater rijden.

Fori Imperiali

De Fori Imperiali is 1.1 kilometer lang en loopt van het Colosseum tot het Victor Emaneule monument. De burgemeester hoopt uiteindelijk van de gehele weg een archeologisch park te maken dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Marino staat er zelf om bekend vaak de fiets te nemen.

Bron: Reuters

Meer lezen