Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 1 van 2014

Special: het herboren Ieper

Ieper werd in de Eerste Wereldoorlog volledig met de grond gelijk gemaakt. In deze special besteden we aandacht aan deze zwarte periode in de geschiedenis van de stad, maar we blikken ook terug op de Middeleeuwen, toen Ieper één van de centra was van de bloeiende Vlaamse lakenhandel.

Sardinië, smeltkroes van culturen

Sardinië is door heel wat volkeren bewoon geweest, van het Nuraghevolk tot de Romeinen en Spanjaarden. De Sardiniërs namen van de kunstzinnige stijlen van de volkeren over en zo ontstond een 'smeltkroes' die het eiland tot de dag van vandaag uitermate interessant maakt.

Augustus, Constantijn en de grote Camee

Dit jaar is het 2.000 jaar geleden dat keizer Augustus overleed. Deze eerste keizer van Rome werd het symbool van de Pax Romana, de vrede na de burgeroorlogen die de hele 1e eeuw v.Chr. hadden geteisterd.

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?