Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 4 van 2015

Special - Sicilië

Sicilië was al vroeg een knooppunt van scheepvaart, handel en cultuur in de Middellandse Zee. Aan de hand van vondsten rond scheepswrakken bij dit eiland – resten van Griekse en Romeinse schepen, maar ook stille getuigen van de zeeslag bij Sicilië, waar onze nationale volksheld Michiel de Ruyter sneuvelde – kan zeker 2500 jaar culturele uitwisseling en beïnvloeding worden aangetoond.

Het filmische verhaal van farao Seti (deel 1)

Iedereen heeft weleens van Ramses de Grote gehoord, maar farao Seti, diens vader, is nauwelijks bekend. Ten onrechte, want waar zoonlief royaal heeft geoogst, was het vader die gezaaid heeft. En dat terwijl hij van niet-koninklijke afkomst was. Archeologie Magazine presenteert het eerste deel van een filmisch stuk geschiedenis, over een groot farao in de schaduw van zijn megalomane zoon.

Romeinen op het Kops Plateau (bij Nijmegen)

Op het Kops Plateau zijn sporen gevonden van een van de belangrijkste Romeinse legerplaatsen in Nederland. Dit terrein aan de oostkant van Nijmegen trok al vroeg de belangstelling van archeologen. Wij publiceren de resultaten van 100 jaar onderzoek.

Eetverleden; koken tijdens de krimoorlog

Wat doet een legerkok na een beslissende veldslag? Hij kookt een feestmaal met de restjes uit de officierskantines van álle betrokkenen. Een smakelijke aflevering van onze culinaire rubriek Eetverleden.

Spectaculaire opgravingen in Elkab (Egypte)

Al driekwart eeuw zijn onderzoekers van de Brusselse Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) actief in Elkab, een site tussen Luxor en Aswan in Egypte. Zij boekten spectaculaire successen: waaronder het graf van een onbekende farao uit het Oude Rijk en de resten van een nederzettingszone met een onafgebroken bewoning van nagenoeg 2000 jaar.

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?