Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 3 van 2015

Special - De Romeinen in Boedapest

Wie het hedendaagse Boedapest bezoekt en de pluriforme architectuur van Hongaarse hoofdstad op zich in laat werken, zou niet meteen verwachten dat hier ook nog restanten te zien zijn van een Romeins verleden. Toch waren de Romeinen in deze regio al in de eerste eeuw vóór Christus, toen een Romeins leger onder de leiding van Octavianus, de latere keizer Augustus, bij een veldtocht hier neerstreek. Wij presenteren de historische achtergronden en archeologisch onderzoek, inclusief een wandelroute langs de Romeinse sporen.

Gesneden stenen - De ‘Kleine Camee’

De collectie van het voormalig GeldMuseum omvat meer dan 3.500 stenen, gebruikt als amulet, zegel of sieraad, waaronder Mesopotamische rolzegels, Sassanidische stempelzegels, Romeinse intaglio’s en cameeën uit de Renaissance. Lees nu meer over deze bijzondere stenen en waarvoor zij dienden.

Polen - Sporen van een roerig verleden

Er zijn weinig plekken in Europa waar de grillige geschiedenis van de twintigste eeuw zo zichtbaar is als in het oosten van Polen. Het land dat verschillende keren ophield te bestaan en waar de strijdlust van een eeuwenlang onderdrukt volk weerklinkt in de eerste regel van het volkslied: ‘Nog is Polen niet verloren’. Lees nu alles over deze strijd.

Kasteel Sypesteyn

Het honderd jaar oude Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht is het jongste kasteel van Nederland. Wel bezit het talrijke details uit het verleden, zoals buitenmuren van kloostermoppen die afkomstig zijn van kasteel Vredenbrug in Utrecht. Ontdek nu in Archeologie Magazine.

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?