Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 1 van 2015

SPECIAL Romeinse beeldenpracht aan de limes

Uit recent archeologisch onderzoek blijkt dat er langs de noordgrens van het Romeinse Rijk ooit talloze bronzen standbeelden van keizers en keizerinnen, goden en godinnen stonden. De restanten hiervan bieden een fascinerende kijk in een verloren wereld. Natuurlijk besteden we in deze special ook aandacht aan de tentoonstelling diewijdt aan museum Het Valkhof in Nijmegen binnenkort deze Romeinse beeldenpracht.

Archeologische vondsten in Drenthe

Westerveld in Zuidwest-Drenthe is pas sinds zestien jaar een gemeente, maar het gebied werd al ver voor onze jaartelling bewoond. Archeoloog Sake Jager vertelt over de geschiedenis van de streek en de prachtige vondsten die hij er deed.

Fort Sint Andries, ‘de sleutel van Holland’

In de Bommelerwaard bij Heerwaarden, waar Waal en Maas samen komen, bouwden de Spanjaarden tijdens de 80-jarig oorlog Fort Sint Andries, hun grootste fort in ons land. Eerder al zagen de Romeinen het strategisch belang van deze plek, ook wel ‘de sleutel van Holland’ genoemd.

Historische overblijfselen in Tours

Tours was al in de Gallo-Romeinse tijd van enorme betekenis en kwam in de vijftiende en zestiende eeuw volledig tot bloei. Wij verkennen de talloze monumentale gebouwen en de historie van deze prachtige stad aan de Loire.

Romeinse soldatenkost

Onze veel gelezen culinaire rubriek Eetsporen staat deze keer in het teken van Romeinse soldatenkost. Wat blijkt? In de 3e en 4e eeuw gingen zowel leger als burgerij massaal over op rundvlees. Natuurlijk hoort bij deze rubriek een historisch recept. Deze keer: ‘Minutal à la Terentius’.

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?