Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 3 van 2014

Special: keizer Augustus

Augustus’ goede vriend Varus verloor bij een gruwelijke veldslag tegen de Germanen drie van Augustus’ legioenen, waarmee de keizer de grenzen van zijn macht moest ervaren. Alleen archeologie lijkt antwoord te kunnen geven op de vraag waar deze veldslag plaatsvond. “Omdat Rome niet de schoonheid bezat die paste bij de luister van zijn wereldmacht,” schreef Augustus’ biograaf Suetonius, “heeft hij het zo verfraaid dat hij zich er met recht op kan beroemen dat hij een stad van baksteen had aangetroffen en een stad van marmer naliet.” Wij gaan op zoek naar de restanten van Augustus’ metropool. In 1937 werd in het Italië van Mussolini de tweeduizendste geboortedag van keizer Augustus gevierd. Ook het Vaticaan bemoeide zich met de vieringen. Al in de Middeleeuwen geloofde men dat het keizerschap van Augustus onderdeel had uitgemaakt van Gods plan.

Egyptenaren droegen hairextensions

Een Nederlandse archeologe deed een opmerkelijke ontdekking: de Oude Egyptenaren droegen haar-extensies. Wat haar van de doden vertelt...

'De dag waarop de Rus mijn leven binnen stapte'

Enkele Russische oorlogsmonumenten in Slowakije

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?