Archeologie Magazine

Archeologie Magazine brengt de geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties. Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

Abonneren? Klik hier.

In het nieuwste nummer:

Archeologie Magazine nummer 5 van 2014

Akko, laatste bolwerk van de kruisvaarders

Het oude centrum van de stad Akko in het noorden van Israël vertoont een gemengd karakter: 'westerse', middeleeuwse relicten in een Arabische, islamitische omgeving. Wegens zijn monumenten uit de periode van de Kruistochten is Akko in 2001 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het schitterende Aphrodisias verbeeld in het RMO

In de centrale hal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is tot en met 16 november 2014 een twintigtal foto's, fotomontages en panorama-opnamen te bewonderen van de ruïnes van Aphrodisias, een van de mooiste archeologische sites van Turkije. Het betreffen onder meer opnamen van de beroemde Aphrodite-tempel, het theater en de toegangspoort, en van de talrijke marmeren beeldhouwwerken die in de stad zijn gevonden.

Archeologie Special - Zuid-Holland

Ten geleide: Laat maar zien! - Begraven verleden van een Randstadprovincie: jong, dynamisch en gevarieerd - Gevonden in Zuid-Holland: bijzondere vondsten en een selectie uit e Archeologische Kroniek Zuid-Holland met opgravingen en onderzoek

Wilt u dit nummer nabestellen?
Of direct een abonnement nemen?
Of dit nummer in de winkel kopen?