Geen foto

Welke bijdrage levert u aan de Reuvensdagen 2014?

Welke bijdrage levert u aan de Reuvensdagen 2014?Op 20 en 21 november 2014 vinden de 44ste Reuvensdagen plaats. Net als de afgelopen jaren is er ook dit jaar een open inschrijving voor sessies voor de Reuvensdagen. Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten en hoe u kunt bijdragen aan het programma.

Gastgemeente Den Haag heeft twee thema's aangedragen die leidend zijn voor het programma:

  1. Archeologie achter de duinen: het verhaal van de kust.
  2. Den Haag, stad van Vrede en Recht.

Heeft u een idee voor een sessie rond deze thema’s of wilt u over een heel ander thema een sessie organiseren, dan nodigen wij u uit te reageren op deze call. De Koninklijke Schouwburg in Den Haag biedt alle mogelijkheden voor grote en kleine sessies in allerlei vormen:

A. LEZINGENSESSIE: u levert een thema met daarbinnen een aantal lezingen met bijbehorende sprekers. Een voorzitter legt de verbanden tussen de lezingen en geeft alle ruimte voor discussie. Voor de geselecteerde lezingenseries volgt een oproep voor een call for papers, hetgeen de mogelijkheid geeft aan andere dan de door u aangedragen sprekers een bijdrage te leveren aan de sessie. Selectie van de papers gebeurt uiteraard in overleg met de indiener van de sessie.

B. PANELDISCUSSIE: u levert een thema met stellingen-discussiepunten en doet een eerste suggestie voor panelleden en een voorzitter. De panelleden geven een korte presentatie waar door de toehoorders op kan worden gereageerd tijdens een discussie.

C. OVERIGE WERKVORMEN: zoals een Round table of een workshop. U levert een beschrijving van de werkvorm, het thema en een voorzitter-workshopleider. Dit zijn kleine sessies.

Inhoudelijk zijn er geen voorwaarden aan een sessie verbonden: specialistisch of breed, archeologisch-inhoudelijk of beleidsgerelateerd, alles is mogelijk. De Programmacommissie maakt de selectie en ziet toe op de kwaliteit van de van de bijdragen.

Aanmelden

Reageren op de call for sessies kan door uiterlijk 11 april 2014 het formulier dat u op de website van Reuvensdagen vindt in te vullen en te mailen aan: info@reuvensdagen.nl. Dit emailadres kunt u ook gebruiken voor het stellen van vragen.

De Programmacommissie maakt een selectie uit de binnengekomen voorstellen en alle indieners ontvangen medio april bericht.

Call for papers

De Programmacommissie kiest voor een open call voor sessions om een grote verscheidenheid aan onderwerpen aan het bod te laten komen en zoveel mogelijk mensen de kans te geven een actieve bijdrage te leveren aan de Reuvensdagen. Daarom volgt na de selectie van sessies een call for papers. In deze ronde krijgen individuele deelnemers aan de Reuvensdagen de kans op de lezingensessies in te tekenen met een specifieke bijdrage. De call for papers loopt van medio april tot en met 6 juni 2014.

Andere mogelijkheden tot bijdragen aan de Reuvensdagen 2014:

  • Wilt u een posterpresentatie maken? Stuurt u dan een e-mail met daarin uw contactgegevens en het onderwerp van de presentatie naar bovengenoemd e-mailadres. Wij nemen dan contact met u op over de richtlijnen.
  • Ook topvondsten krijgen dit jaar weer aandacht. We gaan deze keer op zoek naar de mooiste topvondsten aller tijden. Op de website van Reuvensdagen vindt u de richtlijnen voor aanmelden. 
  • Heeft u andere ideeën voor een (gesponsorde) bijdrage aan het programma? Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen via het emailadres info@reuvensdagen.nl.
Meer lezen
Landen