Geen foto

Vondsten Noord-Zuidlijn tentoongesteld

Opgravingen tijdens de aanleg van de Noord-ZuidlijnTijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam zijn talloze archeologische vondsten gedaan die uitwezen dat het gebied al ruim 4.600 jaar geleden werd bewoond. Een selectie van deze vondsten wordt de komende maanden tentoongesteld in het Allard Pierson Museum en later in Stationsplein 7.

Op het bouwtraject tussen de Dam en het Rokin zijn ca. 700.000 archeologische voorwerpen gevonden. Een selectie hiervan, tezamen met een fototentoonstelling, is vanaf nu te bekijken in het Allard Pierson Museum. De tentoonstelling loopt tot en met 1 april 2012. Volgens het museum vertellen de vondsten ‘het verhaal van de stad door de eeuwen heen’.

Vanaf 26 juli zijn bovendien in Stationsplein 7 verschillende archeologische vondsten te zien die tijdens de werkzaamheden aan het licht zijn gekomen. Voor de tentoonstelling is een aparte hoek ingericht in het informatiecentrum. De toegang voor deze tentoonstelling is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Lees in een bericht van Archeologie Online meer over enkele vondsten die gedaan zijn tijdens de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn.

Bron: Allard Pierson Museum en Gemeente Amsterdam

Meer lezen
Landen