Geen foto

Troje. Stad, Homerus en Turkije - boek en tentoonstelling

De tentoonstelling over Troje loopt van 7 december t/m 5 mei. Om 400 jaar onderlinge diplomatieke betrekkingen te vieren organiseert het Allard Pierson Museum vanaf december de tentoonstelling Troje. Stad, Homerus en Turkije. Tegelijkertijd publiceert uitgeverij WBOOKS het gelijknamige boek over de vele gezichten van deze unieke historische stad.

De tentoonstelling vindt plaats van 7 december 2012 t/m 5 mei 2013 in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Op de expositie worden de immer variërende verhalen van Troje verteld, over de controverse en de tegenstrijdigheden die hand in hand gaan met de geschiedenis van de stad. Het startpunt is natuurlijk de dichter Homerus en zijn epos de Ilias.

Tijdens de tentoonstelling worden de verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven. Daarbij is voor Turkije een prominente rol weggelegd, met name omdat de rol van de stad in de Turkse cultuur nog onbekend terrein is. Er wordt ingegaan op de opgravingen van Heinrich Schliemann (de archeoloog die de overblijfselen van Troje in 1871 ontdekte) en zijn opvolgers Wilhelm Dörpfeld, Carl Blegen en Manfred Korfmann.

WBOOKS

WBOOKS lanceert het boek Troje. Stad, Homerus en Turkije. Het gelijknamige boek van WBOOKS vormt een verlenging van de tentoonstelling. Het toont de vele gezichten van Troje en zet met de gepresenteerde onderwerpen aan tot verder nadenken en filosoferen. Het boek toont vooral de laatste inzichten en ontdekkingen over zowel het historische als het legendarische Troje.

De geïllustreerde boeken van de in 1836 gevestigde uitgeverij WBOOKS snijden onderwerpen als kunst en geschiedenis aan. Deze komen dan ook veelal tot stand in samenwerking met musea en archieven. Kijk hier voor meer informatie over het boek en de tentoonstelling.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen