Geen foto

Tentoonstelling over Toetanchamon in Amsterdam EXPO

Het gouden dodenmasker van ToetanchamonDe internationale tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’ komt binnenkort naar Nederland. De unieke expositie - die bestaat uit een gedetailleerde reconstructie van de grafkamers van de jonge farao - zal vanaf 29 november te bewonderen zijn in het Amsterdam EXPO.

In november 1922 ontdekte de Britse archeoloog Howard Carter een ongeschonden tombe in de beroemde Vallei der Koningen. Het bleek te gaan om het graf van Toetanchamon, de negenjarige farao die vanaf 1332 voor Christus circa tien jaar regeerde over het Egyptische rijk. Nu, precies 90 jaar na de ontdekking van Carter, komt de tombe van Toetanchamon naar Nederland. Vanaf 29 november zal de reizende tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’ namelijk te zien zijn in het Amsterdam EXPO.

Voor de expositie zijn drie grafkamers van Toetanchamon nagebouwd op basis van de aantekeningen en schetsen van Carter. De kamers bevatten replica’s van onder meer sieraden, stoelen, koffers, wapens, een strijdwagen en het beroemde dodenmasker van de farao. Al deze voorwerpen zijn met veel aandacht voor detail opnieuw vervaardigd door Egyptische handwerklieden. Op deze manier krijgt de bezoeker de unieke kans om de ontdekking van de ongeschonden graftombe van Toetanchamon opnieuw te beleven.

Amsterdam EXPO

De rondreizende tentoonstelling was al te zien in onder meer Parijs, Brussel, Zurich en Barcelona en trok daar miljoenen bezoekers. Vanaf 29 november 2012 tot 5 mei 2013 kan men nu ook in Nederland kennis maken met deze unieke expositie. Toegangskaarten voor de tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’ in het Amsterdam Expo zijn verkrijgbaar vanaf 16 euro (exclusief reserveringskosten).

Voor meer informatie, zie de website van Amsterdam EXPO.

Bron: Persbericht Amsterdam EXPO

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's