Geen foto

Tentoonstelling ‘Kijk wat ik gevonden heb!’

De collectie van Dick Mol. Beeld door Hans Wildschut.Op zaterdag 6 april 2013 gaat in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de tentoonstelling ‘Kijk wat ik gevonden heb!’ van start. De expositie is een initiatief van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren (WPC) en heeft tot doel te laten zien dat het niet nodig is een professionele archeoloog te zijn om een bijzondere vondst te kunnen doen.

Verscheidene amateur- en beroepspaleontologen stellen fraaie fossielen uit hun privécollecties beschikbaar voor de tentoonstelling en voorzien deze eveneens van een persoonlijke toelichting. Zo stelt jeugdarts Francien Dielemen een fossiele woelkiesmuis beschikbaar, laat douanebeambte Dick Mol zien hoe hij in de Russische permafrost op een mammoet stuitte, toont vishandelaar Klaas Post een overblijfsel van een uitgestorven dolfijn en levert student Sander Schouten een bijdrage met een fossiele mensenschedel die hij op het strand aantrof. Walter Langendoen, eigenaar van een elektronicawinkel, doet nog een duit in het zakje met zijn groeiende collectie fossiele hyenadrollen.

De poster van de tentoonstelling 'Kijk wat ik gevonden heb'.Tot de overige objecten die te bewonderen zijn behoren een otterkaak, beverkiezen, walrustanden en tenen van een wolharige neushoorn. Met ‘Kijk wat ik gevonden heb!’ hoopt WPC een breder publiek enthousiast te maken voor het doen van archeologisch veldwerk en onderzoek, in het bijzonder met het oog op zoogdierfossielen uit het Pleistoceen (circa 2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden). De tentoonstelling wordt tijdens het Museumweekend van 6 en 7 april geopend en is vervolgens te bezichtigen tot en met 1 september 2013. Kijk voor meer informatie op de website van Het Natuurhistorisch Museum.

Meer lezen