Geen foto

Tentoonstelling Eeuwig Egypte Experience in Allard Pierson Museum

Beeldmerk EEEIn het Allard Pierson Museum is van 12 juli 2013 tot en met 5 januari 2014 de tentoonstelling Eeuwig Egypte Experience te bekijken. Deze tentoonstelling laat de bezoekers kennismaken met de geschiedenis van het Oude Egypte. Naast de tentoonstelling worden er ook presentaties gegeven over hedendaagse onderzoekstrajecten.

De tentoonstelling

Eeuwig Egypte Experience geeft een kijkje in de lange geschiedenis van Egypte die verder gaat dan farao’s en mummies. Deze tentoonstelling begint bij de vroegste prehistorie (2.000.000 v. Chr.) met rotsgraveringen tot de moderne Koptische en Islamitische tijd met tempels en kloosters. Het hart van de tentoonstelling is Culturama, een grote internationaal reizende multimedia show met negen grote schermen met 180 graden zicht. Dit brengt de bezoekers in twintig minuten langs de hoogtepunten van het Oude Egypte.

Combinatie met hedendaags onderzoek

Dankzij het Nederlands Vlaams Insituut in Caïro krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen van Nederlands en Vlaams archeologisch onderzoek in Egypte. Zeven presentaties laten zien waar de archeologen op het moment mee bezig zijn en hoe ze dat aanpakken. Bij de presentaties wordt er ter illustratie gebruikgemaakt van topstukken uit het museum, waaronder een mummie, sarcofagen en bronzen.

NewMediaLab

In het museum is er voor bezoekers ook de mogelijkheid praktisch bezig te zijn in het NewMediaLab. De bezoekers kunnen hier meedenken bij de ontwikkeling van digitale installaties, onder andere door middel van iPads met augmented reality.

Meer informatie is te vinden op de website van het Allard Pierson Museum.

Meer lezen
Thema's