Geen foto

Stel koopt huis voor archeologische opgravingen

Een Amerikaans stel heeft een huis gekocht voor archeologische opgravingen. David en Modesta Brinkman hebben een paar jaar terug een huis in de Amerikaanse staat South Carolina gekocht, puur en alleen om opgravingen in de tuin te verrichten. Opmerkelijk genoeg vinden ze talloze artefacten in het perceel van ruim 97 vierkante meter.

Het stel heeft zo nu en dan aan het vervallen huis gewerkt om het te renoveren, maar is voornamelijk bezig met het maken van proefsleuven in de tuin. Ze hebben inmiddels allerlei voorwerpen gevonden, van keramiek en glaswerk tot stukken baksteen en spijkers en zelfs een fragment van een pijp. Alle vondsten stammen uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775 - 1783) tot en met de 19e eeuw.

Het gebied waarin het huis ligt heeft door de jaren heen veel archeologische vondsten opgeleverd. Zo hebben professionele opgravingen veel artefacten van de vroegere inboorlingen blootgelegd, en is er veel bewijs gevonden van een peloton troepen dat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 - 1865) door het gebied is getrokken.

Je kunt in het gebied dus bijna geen schep in de grond steken zonder iets op te graven, zoals David Brinkman illustreert: “Eén van onze buren zag waar we mee bezig waren en zei: ‘O, dat vind ik ook allemaal in mijn tuin. Dat gooi ik allemaal gewoon weg.’” Brinkman heeft het huis gekocht omdat hij zeer geïnteresseerd is in de geschiedenis van het riviergebied, met name diens historische bruggen en pontveren. Toen het huis te koop kwam, kocht hij het per direct in de hoop dat er artefacten in de grond verborgen lagen.

Het stel heeft alle vondsten van de opgravingen verzameld en gecategoriseerd. De voorwerpen zijn online te bekijken op hun website.

Bron: The Sacramento Bee

Meer lezen
Tijdvakken