Geen foto

Romeinenfestival: Bekendmaking winnaars en nieuwe prijsvraag

Logo Stichting RomeinenfestivalVorige week hebben we de eerste winnaars van de toegangskaartjes voor het Romeinenfestival bekend gemaakt. Dit festival zal plaatsvinden van 1 t/m 3 juni 2012 op het Kops Plateau te Nijmegen. Tijdens deze dagen zijn er veel activiteiten als rondleidingen, lezingen, workshops en gladiatorengevechten.

Het Romeinenfestival heeft een zeer gevarieerd programma; er is voor ieder wat wils. Er is een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement. Zo is er een Romeins tentenkamp en een historische markt, worden er ambachten vertoond en geeft men allerlei militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, rondleidingen, lezingen en archeologische workshops. Zo kan het leven in een echte Romeinse stad opnieuw worden ervaren.

Meer informatie over het Romeinenfestival leest u hier.

Bekendmaking winnaars en nieuwe prijsvraag
Voor het Romeinenfestival mogen wij enkele toegangskaartjes verloten. Iedere vrijdag tot aan het Romeinenfestival zullen wij een prijsvraag op de website plaatsen. Onder de juiste inzendingen worden iedere week 2 x 2 toegangskaartjes verloot. De winnaars worden iedere vrijdag gemaakt.

De prijsvraag van vorige week was: ‘Waar komt het woord ‘Keizer’ vandaan?’ Het antwoord op deze vraag is: Van de naam Ceasar, wat men vroeger uitsprak als ‘Kaisar’. De winnaars van deze week zijn Anneke Crama en Frans Bergwerf. Gefeliciteerd! Jullie hebben beiden twee toegangskaartjes voor het Romeinenfestival gewonnen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met jullie opnemen.

Niet gewonnen? Je kan gewoon opnieuw meedoen. Volgende week vrijdag verloten we de laatste kaartjes!

De prijsvraag van deze week luidt: Onder welke keizer bereikte het Romeinse Rijk zijn grootste omvang?

Stuur het antwoord op de prijsvraag uiterlijk donderdag 24 mei, 12.00 uur naar gphilips@virtumedia.nl om kans te maken op de toegangskaartjes.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's