Geen foto

Romeinenfestival: Bekendmaking winnaars

Logo Stichting Romeinenfestival De laatste winnaars voor de verloting van de toegangskaartjes voor het Romeinenfestival zijn bekend. Dit historische festijn vindt volgende week plaats van 1 t/m 3 juni 2012 op het Kops Plateau te Nijmegen. Bezoekers kunnen er deelnemen aan een groot aantalactiviteiten, waaronder rondleidingen, lezingen, workshops en gladiatorengevechten.

Het Romeinenfestival heeft een zeer gevarieerd programma, bestaande uit een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement. Zo is er een Romeins tentenkamp en een historische markt, worden er ambachten vertoond en geeft men allerlei militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, rondleidingen, lezingen en archeologische workshops. Op deze manier kan het leven in een echte Romeinse stad opnieuw worden ervaren.

Meer informatie over het Romeinenfestival leest u hier.

Bekendmaking winnaars

In de afgelopen drie weken mocht Archeologie Online iedere week 2x2 toegangskaartjes voor het Romeinenfestival verloten onder de juiste inzendingen van de prijsvragen. Vandaag is de laatste prijsuitreiking.

De prijsvraag van vorige week was: ‘Onder welke keizer bereikte het Romeinse Rijk zijn grootste omvang?’

Het antwoord op deze vraag is: Keizer Trajanus.

De winnaars van deze week zijn Patrici Alver en Lolke Stelwagen. Gefeliciteerd! Jullie hebben beiden twee toegangskaartjes voor het Romeinenfestival gewonnen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met jullie opnemen. 

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's