Geen foto

Prinsessentombe gevonden nabij Cairo

Bij Cairo is de tombe van een Egyptische prinses ontdekt. Tsjechische archeologen hebben ten zuiden van Caïro een 4.500 jaar oude tombe van een prinses uit de tijden van de Farao’s gevonden. Een vertegenwoordiger van het erfgoed van Egypte liet afgelopen zaterdag weten dat de vondst suggereert dat er meerdere tombes in het gebied liggen begraven.

De tombe behoort toe aan Prinses Shert Nebti en is gevonden in het Abu Sir complex nabij de piramide van Sakkara. Het graf wordt omringd door de tombes van vier toonaangevende personen uit de 5e Dynastie van Egypte (2504 tot 2347 voor Christus) en standbeelden van mannen, vrouwen en een kind.

Inscripties op de vier kalkstenen pilaren van de tombe duiden aan dat de prinses de dochter is van koning Men Salbo, een tot nog toe onbekende farao. Het is de hoop van de archeologen dat er in de nabije toekomst meer tombes in het gebied gevonden worden. De opgravingen van de tombe verkeren echter nog in een vroeg stadium.

Volgens het Tsjechische team markeert deze vondst de “start van een nieuw hoofdstuk” in de geschiedenis van de graftombes van Abu Sir en Sakkara. De opgravingen op de locatie zijn deze maand begonnen en worden gefinancierd door de Charles University van Praag.

Bron: Phys.org

Beeld: Berthold Werner via Wikipedia

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's