Geen foto

Overblijfselen oudste Spaanse missie in San Antonio ontdekt

Spaanse Missie AlamoTexaanse archeologen hebben mogelijk de locatie ontdekt van een van de oudste Spaanse missies in Texas. Deze zending wordt gezien als de voorloper van de beroemde Alamo-missie. Er is onder meer gebroken aardewerk gevonden in de stad San Antonio. De resten komen waarschijnlijk uit 1718 en zijn gevonden door archeologen van het Archeologisch Onderzoekscentrum van de Universiteit van Texas. Naast aardewerk zijn er ook rozenkransen gevonden.

Missie van San Antonio de Valero

De missie van San Antonio de Valero werd geleid door de Spaanse zendeling Antonio Oliverares. De eerste locatie van deze missie was onbekend. Wel is bekend dat de eerste plaats waar de missie werd gebouwd een tijdelijke locatie was. De missie is vernoemd naar een Spaanse markies.

Alamo

De San Antonio de Valero missie in Texas heeft een belangrijke rol gespeeld in het Spaanse plan om de Zuid-Westelijke regio te koloniseren en het katholieke geloof te verspreiden. De eerste inwoners waren leden van indianenstammen, zoals de Pachaque en de Coahuiltecan. De missie werd in 1720 vernietigd door een orkaan. De nieuwe plaats waar de missie werd opgebouwd was Alamo, in 1724. Hiernaar is de missie later vernoemd.

Majolica

Er worden plannen gemaakt om verder te gaan met de opgraving. Ook moeten de gevonden voorwerpen nog worden getest om ze te dateren. Dit zal gebeuren aan de hand van een speciaal type Spaanse Majolica (keramiek) dat veel voorkwam voor 1725.

Bron: Hispanically Speaking News

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's