Opgravingen naar een Steentijdnederzetting in Leidsenhage

Precies op de plek waar in Leidsenhage een nieuw winkelcentrum komt, ligt verstopt onder de grond een Steentijdnederzetting. Archeologen gaan vanaf 22 maart aan de slag met een opgraving. In totaal wordt 2400 m2 aan oppervlakte opgegraven. Het onderzoek zal ongeveer tien weken in beslag nemen.

Vlaardingencultuur in proefsleuvenonderzoek

In augustus 2015 stuitten onderzoekers tijdens een proefsleuvenonderzoek op de resten van een Steentijdnederzetting. De overblijfselen bevinden zich op het parkeerterrein tussen de Burgemeester Banninglaan en de Berberis. De vondsten dateren uit ongeveer 3000 v. Chr. ook wel de Vlaardingencultuur genoemd. De proefsleuven  bevatten vuurstenen werktuigen, aardewerk en het skelet van een varkentje. In overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg is besloten om de nederzetting op te graven. Met de opgraving hopen de archeologen meer te weten te komen over hoe mensen toen woonden en leefden.

Open middagen

Leidsenhage gaat een nieuw winkelcentrum bouwen. Voordat er gebouwd kan worden wordt er eerst opgegraven.

Op zaterdag 26 maart en woensdag 6 april zijn er open middagen (tussen 12.30 en 16.00 uur ’s middags) Archeologen geven dan uitleg over de Steentijdopgraving.

voorburgsdagblad.nl/4958-2/

Afbeelding Michiel 1972 (eigen werk)  [CC BY SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/), via commons.wikimedia.org/

Meer lezen