Open dag Dalfsen

Op woensdag 18 maart gingen inwoners van Dalfsen (OV) terug in de tijd.
Voor de open dag, georganiseerd door ADC ArcheoProjecten, was veel belangstelling. Een paar honderd mensen kwamen een kijkje nemen in de put die door archeologen, in samenwerking met studenten van de Saxion Hogeschool, was gegraven.

Houtbrandplaatsen en grafheuvels

Alles wat de onderzoekers vinden gebruiken ze voor onderzoek. Op de plek van de opgraving komt een nieuwe woonwijk. Henk van der Velde, Hoofd Archeologie binnen ADC, vertelde dat er iets verderop een weg heeft gelegen en dat daar houtbrandplaatsen te zien zijn en dat de ronde greppel in de put een grafheuvel vormde.

Mooie kans

De nieuwsgierige bezoekers stelden vragen aan de studenten en archeologen en kwamen zo meer te weten over de geschiedenis van hun Dalfsen. “Mooi dat de bevolking van nu de kans krijgt om te kijken. Over jaren zal immers weer hetzelfde gebeuren,” zei een bezoeker van de open dag.

Conclusies en publicaties

Over enkele weken is de opgraving voorbij. Als er verbanden worden gelegd, en de vondsten in een tijdsbeeld worden geplaatst kunnen conclusies worden getrokken over wat de vondst echt betekent, en volgen er publicaties.

Afbeelding Door Onderwijsgek (eigen werk) [CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/nl/deed.en)], via http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dalfsen_Skyline.JPG

Meer lezen
Landen