November: dit zijn de meest bijzondere vondsten van de maand

In de maand november werden fraaie vondsten gedaan, maar ook treurige ontdekkingen. De historische stad Nimrud is totaal verwoest. Van de vroegere hoofdstad van Assyrië is niets meer over. Dit zijn de meest indrukwekkende ontdekkingen van de maand november!

1. Historisch Nimrud blijkt compleet verwoest

In de achttiende eeuw werd de Mesopotamische stad Nimrud ontdekt. De stad bleek te beschikken over het best bewaarde paleis uit de Assyrische periode. De afgelopen maand is gebleken dat er niks meer van de stad over is, omdat de Islamitische Staat de boel vernield heeft.

2.
Perfecte mummie gevonden in Egypte

In Egypte is een mummie gevonden die in een perfecte staat verkeert. Het gaat om de kamerdienaar van Thoetmosis III en hij zou Amenrenef hebben geheten. Thoetmosis III was een zeer befaamde farao uit de achttiende dynastie.

3. Stad ontdekt van 5000 jaar oud

Elders in Egypte hebben archeologen een 5000 jaar oude stad opgegraven. In de stad zijn interessante vondsten gedaan, zoals een vijftiental grote graven die vermoedelijk toebehoorden aan rijke mensen met een hoge status

4. Unieke opgraving: archeologen stuiten op 15e eeuwse toren in Gorinchem  

In Gorinchem in Zuid-Holland zijn resten gevonden van een toren uit de vijftiende eeuw. De toren werd gevonden door bouwvakkers tijdens de bouw van een hotel. Die bouwwerkzaamheden zijn nu stilgelegd zodat archeologen verder onderzoek kunnen doen op de plek van de opgraving.

5. Man op zoek naar toilet doet bijzondere ontdekking

Een man die in de Australische woestijn uit zijn auto stapte en het toilet opzocht, heeft een grote ontdekking gedaan. De man ontdekte namelijk een schuilplaats van de Aboriginals die erop wijst dat het volk zich eerder in Australië vestigde dan aanvankelijk werd gedacht.

Meer lezen