Geen foto

Nieuwe archeologische vondsten in Syrië

Nieuwe archeologische vondsten in Syrië

Nieuwe opgravingen in Lattakia hebben geleid tot de ontdekking van een Romeinse tempel. Het gebouw is 26.5 bij 13.15 meter groot en is gevonden door een nationale archeologische expeditie.

Het gebouw dateert waarschijnlijk uit de 3e eeuw na Christus. In het gebouw zijn veel Romeinse potten, pilaren en munten gevonden. De opgravingen vinden ongeveer één kilometer buiten een Romeinse nederzetting plaats en de archeologen geloven dat het gebouw een deel van een Romeinse kasteel vormde.

Lattakia is vandaag een van de belangrijkste handelssteden in Syrië, maar is één van de oudste steden ter wereld. De eerste fundamenten van de stad zouden al in de tweede millennium voor Christus zijn gelegd. In de vierde eeuw voor Christus hebben de Seleuciden de stad verder uitgebreid. Lattakia ontleent haar naam aan een Seleucidische generaal die de stad vernoemde naar zijn moeder, Laodicea. Ook speelde de stad een centrale rol bij de Romeinse overheersing. Lattakia is een van de weinige steden die gedurende de gehele geschiedenis welvarend is gebleven en onder bijna elke heerschappij heeft kunnen bloeien. Archeologen geloven dat ze nog veel zullen vinden in deze zeer oude stad.

Bron: Sana

Meer lezen
Tijdvakken
Landen