Geen foto

Nieuw Nederlandstalig tijdschrift over Oude Egypte

De omslag van het nieuwe nummer van Ta Mery.Afgelopen zondag vond de jaarlijkse donateursdag in het Rijksmuseum van Oudheden plaats. Tijdens die dag presenteerde de organisatie het Huis van Horus het nieuwe tijdschrift Ta Mery 2012. Dit blad zal jaarlijks worden uitgegeven en is het enige Nederlandstalige tijdschrift over het Oude Egypte.

Ta Mery (Oudegyptisch voor ‘het geliefde land’) bestaat al vijf jaar onder het Huis van Horus en belicht ieder jaar verschillende facetten van de Oud Egyptische samenleving, van de vroegste prehistorie tot de Arabische inval.

Het nieuwe nummer is met liefst 180 pagina’s in full-colour dikker dan de vorige jaargangen en biedt een compleet Egyptologisch nieuwsoverzicht voor 2012, verslagen van recente opgravingen, nieuw wetenschappelijk onderzoek en zelfs vergelijkend onderzoek over de graffiti in Caïro tijdens de revolutie.

Geïnteresseerd? U kunt het tijdschrift aanschaffen bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden of bij het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Ta Mery is ook op de website van het Huis van Horus te bestellen.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's